Prøv den digitale varmepumpe

I den nyudviklede interaktive digitale varmepumpe er det nemt at se både, hvad der sker inden i huset og inden i varmepumpen.
Elektrikere og vvs’ere er en vigtig del af den grønne omstilling. Derfor har Efteruddannelsesudvalget for Tekniske Installationer og Energi digitaliseret en luft-vand-varmepumpe. I 3D-modellen kan man fx undersøge, hvordan årstiden påvirker indreguleringen og energieffektiviteten. På den måde bliver luft-vand-varmepumpens kredsløb og temperaturer meget konkrete. Målet med den digitale varmepumpe er at forbedre læringsudbyttet for dine elever/kursister.

Den grundlæggende tanke med den digitale luft-vand-varmepumpe er derfor, at løsningen skal kunne vise alt det, der ikke kan synliggøres på en fysisk luft-vand-varmepumpe, fordi det foregår i lukkede rør og kredsløb. At kursister visuelt kan se, hvad der sker inde i luft-vand-varmepumpen, giver en meget højere grad af forståelse, fordi luft-vand-varmepumpens kredsløb og temperaturer pludselig bliver konkrete.

Med den digitale udgave af en luft-vand-varmepumpe kan du altså visualisere og konkretisere scenarier og teori på en måde, som du som fagunderviser kan have svært ved at vise eller forklare med ord.

Den bedste måde at præsentere og anvende den digitale luft-vand-varmepumpe er på en stor touch-skærm. Ved touch-skærmen kan du nemlig gøre brug af fordelene ved blended learning, fordi skærmen derved agerer base for åben dialog mellem flere elever, og fordi de i samspil kan undersøge og tale om de data, løsningen viser dem. Det giver en mere inddragende og undersøgende undervisning. Løsningen kan dog også sagtens anvendes på en PC med mus, hvor du kan bruge knapperne og scroll-funktionen til at navigere og zoome ind og ud med.

Du finder den digitale varmepumpe på evu.dk/varmepumpe, hvor der også ligger en bruger- og en lærervejledning.
Prøv den digitale varmepumpe
Klik på kataloget for at læse det i en online viewer version.
Du har også mulighed for at downloade kataloget fra vieweren.
Hvis du har spørgsmål om El-branchens Kompetenceudviklingfond er du altid velkommen til at ringe til Lene Sund Laursen på telefon 31663026.
Der er telefontid tirsdag, onsdag og fredag kl. 09:00-15:00
Du kan også skrive en mail til fond@evu.dk
EVU er sekretariat for de faglige udvalg for henholdsvis elektrikeruddannelsen og vvs-energiuddannelsen.
Sådan behandler vi persondataCookiepolitik
Kontakt EVU
Højnæsvej 71
2610 Rødovre
CVR: 25138902
Tlf: +45 36 72 64 00Email: evu@evu.dk
Til toppen